Modsætninger Mødes i Banebrydende Bil fra KIA

Hvis man er til romantiske film og TV-serier, så kender man kun alt for godt, den typiske kærlighedshistorie imellem de to modsætninger, som man aldrig skulle tro kunne passe sammen. Vi ved på et eller andet instinktivt plan, at modsætninger ikke altid kommer i karambolage med hinanden, men ofte kan nyde godt af hinandens styrker, og kompensere for hinandens svagheder. De bedste par er altså ofte dem, der virker som to vidt forskellige personer.

Det samme koncept viser sig, at holde i mange andre områder af livet. De færreste havde dog nok regnet med, at det også ville blive demonstreret, når det kommer til biler. Mange ser biler som et praktisk værktøj, og derfor som et svar på en relativt simpel række problemstillinger. Vi skal kunne transporteres fra det ene sted til det andet, kunne opbevare ting i bagagerummet, og helst sidde nogenlunde behageligt selv på lange køreturer. Der er ikke mange modsætninger i disse krav.

Samtidig ved vi dog alle sammen godt, at der er betydeligt flere krav, end de rent lavpraktiske. Ellers ville det jo være super nemt at vælge en bil, når man er ude for at købe én: bare tag den billigste. Men det gør vi ikke: den billigste bil vi kan finde er sjældent en, der opfylder de behov, der ligger ud over de praktiske. Udfordringen er selvfølgeligt, at disse andre krav ofte er virkeligt svære at sætte ord på. Det er specielt svært, når det vi leder efter, viser sig at være en form for modsætninger.

Men hos KIA har man ikke ladet sig stoppe af, at vi kunder har svært ved at sætte ord på hvad vi gerne vil have, og på et ubevidst plan kræver det umulige. Det har de tydeligt vist med lanceringen af den nye Kia Sportage, som sprænger rammerne for, hvad mange troede det var muligt at kombinere i én og samme bil.

Nogle mennesker elsker tanken om en rå bil: en bil der emmer af maskulinitet og eventyrlyst. Det handler om at komme helt tæt på virkeligheden, og ikke distancere sig selv og prøve at male noget flottere ovenpå.

Andre mennesker foretrækker det raffinerede: de bløde linjer, og en tilgang til verden som værende et sted, vi kan være med til at forme. Det skal være stilrent og behageligt, uanset hvordan verden ser ud, udenfor.

Men på et eller andet plan bærer alle mennesker rundt på begge disse behov. Nogle er balancerede mere imod det rå, mens andre er mere ovre i det raffinerede. Men vi forstår at sætte pris på begge dele, og det er lige præcis dette, som Kia har opdaget og taget højde for i designet af deres Kia Sportage. Bilen gør hver eneste køretur til en oplevelse med virkeligheden, men gør det på elegant vis. Det er en svær balance at beskrive, og endnu sværere at opnå: men KIA har gjort det til perfektion.