Sådan får du råd til en Mercedes

Der er rigtigt mange derude, der drømmer om en dag, at kunne køre rundt i deres helt egen Mercedes. Det er et bilmærke der repræsenterer så meget mere, end bare producenten af en række biler: det er et tegn på luksus, komfort og succes. Hvis du kører rundt i en Mercedes, så har du gjort et eller andet rigtigt: det er en gave du giver dig selv for, at have gjort det godt. Andre vil selvfølgeligt se det på samme måde: personen der kører en Mercedes bliver set i et andet lys, end hvis han kørte nærmest enhver anden bil. Bilens charme og elegance smitter af på den, der ejer den.

Men drømme bliver ikke bare til virkelighed af sig selv. Lyt ikke til alle de selvhjælps-guruer derude, der påstår at du bare skal klistre et billede af en Mercedes GLC op på væggen, og dagdrømme om at køre i den hver morgen, og så vil universet på magisk vis ”manifestere” den i dit liv. Det er ikke sådan tingene hænger sammen! Hvis alt man behøv at gøre var, at dagdrømme nok om noget, så ville vi have virkeligt mange Lotto-millionærer hver eneste dag.

Du er nødt til at stoppe drømmeriet, og tanken om, at du måske en dag er heldig at køre i en Mercedes. Held har intet med det at gøre. Ja, hvis du vinder i Lotto kan du have råd til en Mercedes: men hvad er dine chancer reelt for det? Hvis du afhænger af held hele livet, så kommer du ingen vegne. Du er nødt til selv at tage styringen med dit liv, og sørge for, at du bliver den stolte ejer af en Mercedes du selv har kæmpet for at have i dit liv.

Det første du skal gøre for at få råd til en Mercedes er, at konfrontere dig selv med, hvad sådan én koster. Mange er bange for at lære prisen at kende på en Mercedes, fordi de frygter, at det vil kvæle deres drømme. Men vi er allerede nu enige om, at du ikke kan drømme dig til en Mercedes, ikke? Så nu er den frygt væk: nu er det tid til fakta. Lær prisen på din drømmebil at kende: uanset om det er en Mercedes A200 eller en CLA200. Men kig ikke kun på nyprisen: undersøg også brugtmarkedet, og find ud af, hvad en brugt Mercedes kan købes for. Undersøg også hvad det vil koste at leje eller lease bilen. Der er mange måder at komme til at køre i en Mercedes på: jo flere måder du kender, og jo mere overblik du har over omkostningerne for hver af dem, jo flere muligheder har du for aktivt at gøre din drøm til virkelighed.

Når du kender den eksakte prise på at anskaffe dig en Mercedes, så beregn hvad det i gennemsnit vil koste dig, at vedligeholde selvsamme bil. Læg disse to tal sammen, og find ud af, hvor meget det vil koste dig hver måned at have en Mercedes. Nu hvor du kigger på en månedspris, frem for en høj engangsudgift, så er det pludseligt mere overskueligt, ikke? Hvad kan du gøre for, at have plads til det ekstra beløb i dit budget hver måned? Der er sandsynligvis nogle ting du kan spare væk: kunne sommerferierne holdes i et sommerhus i Øster Hurup frem for på et hotel i Spanien? Du kan sikkert også let komme på måder at tjene lidt ekstra hver måned: har du en hobby der kan tjenes lidt på? Har du evner til kan sælge ved siden af dit faste arbejde? Hvad er dine muligheder for overarbejde eller lønforhøjelse? Det hele tæller med, og kan tilsammen gøre det muligt for dig, at have råd til en Mercedes.