Tænk på Din Bil som Var Den en Halskæde

En af mine gode veninder var for nyligt blevet skilt, og ringene til mig, for at få hjælp til at købe en ny bil. Det lyder jo ikke umiddelbart som en umulig opgave, men hun var fuldstændigt fortabt. Det er hårdt at blive skilt. Først og fremmest er der selvfølgeligt hele den emotionelle tumult der er forbundet med det. Man mister den partner, som man troede man skulle bruge resten af sit liv sammen med. Man havde følt en kærlighed så stor, at man begge var sikre på, at den ville holde for evigt. Og så er det pludseligt slut. Der følger stærke abstinenser med i sådan en proces. Desværre har man ikke tid til sådan ordentligt bare at sidde og finde sig selv. Der er nemlig også en masse praktiske ting der pludseligt skal tages hånd om i forbindelse med en skilsmisse.

Der er selve papirarbejdet der skal ordnes med staten og kirken. Papirarbejde er aldrig sjovt, men når det så lige farves af knuste hjerter, så bliver det kun endnu hårdere at skulle i gang med. Stort set alle de par jeg kender, der er blevet skilt, har udskudt papirarbejdet igen og igen, ind til det til sidst blev mere irriterende at have det hængende over hovedet, end det var at få det overstået. Så er der hele problematikken med at skulle have delt sin økonomi op. Man træffer en masse beslutninger sammen efter man er blevet gift, som giver perfekt mening, når man bliver sammen resten af livet. Men når det så ikke skulle være sådan, så er det virkeligt en hovedpine at vikle tingene fra hinanden. Og man kan nærmest ikke undgå, at komme op at skændes over tingene. Pludseligt skal der sættes en pris på et knust hjerte, og alt bliver bare mudret og forfærdeligt. Hvis der er børn med i billedet, er det virkeligt svært ikke at ende ud i en slags gidseltagnings-situation, hvor muligheden for at se ens egne børn pludseligt forhandles på samme bord som det økonomiske. Det er rent ud sagt et helvede at skulle igennem.

Så jeg havde stor forståelse for, at min veninde havde svært ved at skulle kigge efter bil. Hun havde en milliard bolde i luften, og havde aldrig selv købt bil før. Det var hendes eks-mand der var bil interesseret, og hun lod bare ham vælge. Men nu stod hun uden bil og uden ekspert. Derfor ringede hun til mig.

Jeg fortalte hende, at hun bare skulle tænke på bilen, som om den var en halskæde. Alle biler der sælges derude kan gøre den samme basale ting: køre dig fra Punkt A til Punk B. Så hun skulle bare vælge den bil hun bedst kunne lide, og som var indenfor hendes budget. Det var simpelt, men hun lyste helt op da hun fangede den. Blot en uge senere kørte hun forbi i sin nye Volvo Xc40 og bød på kage.