Følg disse råd når du vil sælge din bil

Skal du sælge din bil, har vi her nogle gode råd, der vil hjælpe dig til at få den pris du ønsker.

1. Den rigtige timing betyder alt

Bilbasen har lavet nogle analyser og de viser alle, at det er omkring påsken, at der sælges allerflest brugte biler. Derudover er der flere ting du bør time, når du vil sælge din bil. Analyser viser at det rette tidspunkt rent psykologisk at vælge sin bil, er inden den runer 70.000 kilometer i et 100.000 kilometers interval. Det vil sige, at du bør sælge din bil inden kilometertallet runder 70.000 km, 170.000 km, 270.000 km osv. Ligeledes bør du også sælge bilen inden den runder endnu en årgang. Det vil give en bedre pris.

2.Tjek bilens værdi på nettet

Inden du sælger din bil til en forhandler eller en privat, bør du tjekke bilen værdi på nettet. Dermed er du bedre rustet til en forhandling. Det samme gør sig gældende hvis din brugte bil, skal indgå en en byttehandel hos en forhandler.

3. Gå bilen efter

Inden du sætter bilen til salg, bør du gennemgå den. Sørg for at få den vasket og støvsuget, og hvis der er nogle små buler eller ridser kan det oftest bedre betale sig selv at få det lavet i forhold til det afslag køber måske vil forlange.
Når du skal gøre bilen ren indvendigt, så kom rundt i alle kroge. Ind imellem kan det faktisk godt betale sig at bruge en pensel til de mere svært tilgængelige steder. Har du røget i bilen eller tit haft en våd hund med, så bør du overveje at få bilen damprenset, så alle lugten fjernes.

4. Omregistrer bilen online

Inden køberen kører en prøvetur, bør du sørge for at dæktrykket er i orden. Det vil give den mest optimale køreoplevelse.
Sælger du din bil til en privat, bør du omregistrere bilen online sammen med køberen inden på SKAT’s hjemmeside. Gør I ikke dette sammen har køber tre uger til at omregistrere bilen – indtil da gælder sælgers forsikring. Det koster et lille gebyr at omregistrere bilen og køber skal bruge sit NemID.

5. Hav alle papirer klar

Når en potentiel køber vil kigge på bilen, bør du sørge for at alle relevante papirer er klar. De fleste er især interesseret i at se om bilen har gennemgået service i den anbefalede tidsinterval. Har du købt ekstra udstyr eller har bilen gennemgået nogle reparationer, er det en god idé at kunne fremvise dokumentation.