7 tips til hvordan du vasker din bil korrekt

Hvorfor køre din bil i vaskehal, når du nemt kan vaske din bil i hånden. Vi har lavet en guide over hvordan du vasker din bil i hånden. Samtidig vil vi komme ind på, hvilke produkter, der findes på markedet.

1.Start med at skylle bilen med vand, hvor du starter oppe fra og bevæger dig nedad. Vær grundig og vær opmærksom på at få skyllet alle små hulrum og brug gerne lidt ekstra tid på at skylle dæk og fælge. Når du skyller bilen, vil du allerede nu fjerne en en stor del af skidtet, og det skidt, der sidder godt fast, vil du langsomt begynde at opløse. Du kan godt bruge en højtryksrenser, men brug kun minimal tryk og hold god afstand fra bilen.

2. Tag en spand på minimum 10 l. og hæld bilshampoo i spanden. Inden du tømmer en halv flaske bilshampoo, så læs på flasken, hvor meget shampoo du skal bruge. Bilen bliver ikke mere ren, bare fordi du bruger mere bilshampoo. Efterfyld nu spanden med varmt vand.

Der findes mange forskellige bilshampoo’er på markedet. De har hver deres kendetegn og formål, så det er vigtigt at vælge den rette bilshampoo. De fleste bilshampoo’er er inddelt i følgende grupper:

  • Glasshampoo: Den mest anvendte type bilshampoo. Det er en god bilshampoo som passer til en almindelig grundvask, hvor den gør rent, men ikke så meget andet.
  • “Aktive” shampoo’er: Indeholder stoffer, som gør, at du ikke behøver at aftørre bilen efter vask.
  • Autoshapoo med voks: Udover at rengøre bilen, indeholder denne type shampoo og så lidt voks.
  • Husholdningsprodukter: Er som navnet indikerer til husholdningen, så lad det blive inde i huset. De kan sagtens rengøre din bil, men det er ikke beregnet til autolak.
 

3. Nu skal du til at sæbe bilen ind. Det er vigtigt at shampooen skummer så meget som muligt, da boblerne er med til at opløse skidtet på bilen. Fordel hele spandens indhold over bilen med en svamp eller børste, og lad det virke lidt tid.

Der findes mange typer svampe og børster på markedet. Microfibersvampe er meget bløde og risikoen for at lave ridser. Du kan også bruge en blød børste, men undgå de billige akrylbørster, da de ikke kan klare det varme vand og laver nemt mange ridser.

Ligegyldigt hvilken type børste eller svampe, du bruger er dog vigtigt, at de er helt rene.

 

4. Imens shampooen virker kan du vælge at bruge tiden på fælgerens, insektfjerner eller lignende. Det er begge produkter, der skal sidde på bilen i nogle minutter for at virke, så det passer med at bilshampooen også kan få lidt tid til at virke.

Der er også mange der bruger insektsvampe til ruder, lygte og spejle.

Der findes mange typer insektfjernere på markedet, og der er ikke den helt store forskel på de forskelig produkter. Prøv dig frem og se hvad du bedst kan lide at bruge. Du bør dog bruge det med omtanke, da det indeholder opløsningsmidler.

  

5. Når bilshampooen har fået lov til at virke i 5 minutters tid, er det nu tid til at arbejde med snavset mens du vasker shampooen af. Lav endnu en spand med shapoo og vand og brug en helt ren microfibersvamp til at vaske bilen med. Start altid oppe fra og bevæg dig nedad. Der er altid nogle steder, der er mere beskidte end andre, disse områder bør du vaske til allersidst, ellers risikerer du bare at snavset sidder fast i svampen og dermed bare flyttes rundt på bilen. Til paneler og bagved hjulkasser bør du bruge en vaskebørste.

 

6. Tag nu en vandslange og skyl hele bilen grundigt – igen oppe fra og ned. Når bilen er helt ren kan du evt. bruge en wipe n’ shine skraber til at fjerne overskydende vand. Dette er ikke nødvendigt hvis du har brugt en aktiv shampoo, som beskrevet i punkt 2. Du kan også sagtens aftørre bilen med microfiberklude eller vaskeskind. Det er lidt en smagssag, så prøv dig frem og se, hvad der fungerer bedst for dig.

 

7. Du er nu færdig og bilen er vasket og klar